Ja, ik wil een gratis proefles.

Yoga

Yoga lessen in HoofddorpVeel mensen kennen yoga eigenlijk als die (ingewikkelde) houdingen. Hier in het Westen zijn we veelal gericht op het uitvoeren van de houdingen (asana’s). Maar het is zoveel meer dan de fysieke beoefening op de mat!

Verbinding

Het woord stamt af van yuk en betekent verenigen en verbinden. Yoga is dus verbinding. Onder andere de verbinding tussen lichaam en geest. De adem wordt veelal gebruikt om deze verbinding te maken. Het ligt eraan welke de stroming je aanhangt, want in de Raja Yoga gebruik je niet zozeer de ademhaling, maar werk je met energie-oefeningen. In mijn lessen werk ik veel met de ademhaling en leer ik je diverse technieken.

Yoga Citta Vritti Niroda

In de Sutra’s van Patanjali (ook wel de ‘yoga bijbel’ genoemd) staat dat Yoga = Yoga Citta Vritti Niroda. Sanskriet voor het stilleggen van de verandering van het denken. Wat zoveel betekent als dat we er met yoga naar streven om onze ‘geest’ te beheersen (kalm krijgen/houden) en dit doen we o.a. door de verschillende yoga houdingen.

Het is te veel omvattend om zo even kort uit te leggen wat de yoga nou precies is. Maar tijdens (en na) de lessen zul je zelf ervaren wat het met je doet!

Before you’ve practiced, the theory is useless. After you’ve practiced, the theory is obvious.
David Williams

Eigenlijk is je mat het oefenterrein, hoe ga je om met verandering en weerstand. En als je van de mat af stapt, begint het echte werk.

In mijn blog deel ik regelmatig kennis en mijn eigen ervaring als teacher en student op mijn yogapad!

Bekijk prijzen

Gratis proefles