Ja, ik wil een gratis proefles.

Yin yoga

Yin yoga is een mooie aanvulling op ons vaak actieve (yang) leven om zo de balans te herstellen!

Het bijzondere aan Yin yoga is dat je juist de spieren ontspant en aan het dieperliggende weefsel werkt, daar waar je met sporten of andere yogavormen niet komt! Het is juist voor de gewrichten, botten, banden en pezen en het bindweefsel. In mijn lessen komen ook Yin elementen voor.

Met Yin Yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar gebruik je de houding om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Je blijft wat langer (3-5 min) in de – vooral zittende en liggende – houdingen. Je hebt dus wat langer de tijd om langzaam steeds verder de houding ‘in te gaan’.  En vervolgens ontspan je volledig de spieren. Hierdoor krijgen andere elementen van het lichaam, zoals ons bindweefsel, banden, pezen en de gewrichten de ruimte. We hydrateren ons bindweefsel waardoor we diep van binnen veel soepeler worden.

Meer energie door yin yoga

Doordat we langer in een houding blijven, werken we in de diepere lagen van ons lichaam en geest, we observeren ‘the inside’. Daarbij is het een effectieve stimulatie voor organen en meridianen (energiebanen). Je stimuleert je energiebanen in je lichaam. Bij Yin yoga kun je heel veel in je lichaam voelen en het heeft een heerlijke uitwerking. Ideaal om te doen als je goed je lichaam wilt leren kennen en ook heerlijk voorafgaand aan een meditatie.

Locatie: Minaret 1, Hoofddorp Floriande

De avondlessen bevatten Yin & Yang (waarbij de maandagavond het meeste yin zit) Maandag 20:00 en woensdag 19:30 uur (woe is alleen ONLINE).

Heb je niet eerder aan yoga gedaan en heb je vragen voordat je wilt starten? Mail me even, dan kan ik je adviseren!

Bekijk prijzen

Gratis proefles

Yin yoga in Hoofddorp bij Yogaworkz