Ja, ik wil een gratis proefles.

Yoga is voor watjes!

10 juni 2016 • Geen categorie

“Yoga.. Dat is toch voor watjes?! Dat is toch dat softe en zweverige gedoe met die ademhaling enzo. En met een arm omhoog en een been opzij?!” Nou dat van die ademhaling en een arm omhoog en een been opzij dat klopt wel. Dat het voor watjes is, zou ik toch even tegen het licht willen houden.

Yoga, echt wel voor Softies

Definitie van ‘watje’ volgens de dikke Van Dale. Naast dat het een ‘propje watten’, die je voor-van-alles-en-nog-wat kunt gebruiken, betekent.. staat het ook voor ‘mensen met weinig karakter; halve zachte’. Softies dus.

De mensen die ik in mijn lessen krijg, en andere yogabeoefenaars die ik tegenkom op de mat, zijn eigenlijk alles behalve half zachte mensen met weinig karakter.

Zelfontwikkeling

Het zijn mensen die aan zichzelf willen werken, aan zelfontwikkeling doen. Die lekker in hun vel willen zitten, sterker willen worden, ontspanning zoeken in hun druk bezette leven. Mensen die chronische klachten willen verminderen (of leren accepteren). Die hun lichaam beter willen leren kennen en hun grenzen ontdekken en accepteren. Of mensen die het – zo’n eerste yogales – spannend vinden en een drempel over gaan. Ook mensen die willen herstellen van een blessure. Mensen die meer verdieping in hun leven zoeken. Of rust in hun hoofd willen. Wat de reden ook is dat zij yoga beoefenen…

het zijn stuk voor stuk juist mensen mét karakter

100 redenen om niet naar yogales te gaan

Hoe leuk je yoga misschien ook vindt, je hebt écht niet áltijd zin om te gaan! Als je juist dan gaat, overwin je weerstand en gebeurt er die les extra veel met je. Of als je naar de yogales gaat omdat je chronische klachten wilt verminderen. Echt wel een dingetje om met een pijnlijk lijf de mat op te gaan. Het is zoveel makkelijker om dan thuis op de bank te blijven. Dus het vergt moed om te komen. Maar je weet hoe je je na afloop voelt als je wél gegaan bent. Of die keer dat je heeeeeeel erg moe bent. Juist dan is het goed om toch te gaan, je energiebanen te stimuleren, misschien wel een blokkade in je lichaam op te heffen. Ook al zou je tussendoor steeds even in een Childpose gaan liggen, dan nog heb je er zoveel meer profijt van dan wanneer je niet gaat. Maar het getuigt toch wel van behoorlijke wilskracht om je toch al vermoeide lichaam naar de studio te krijgen

100 redenen om niet naar yogales te gaanDit zijn slechts 3 van de 100 redenen waarom je niet naar een yogales zou willen gaan.. Weerstand, een pijnlijk lichaam en vermoeidheid. Ik ken ze alle 3. Ook ik heb zo nu en dan heb met deze te maken in mijn eigen practise. Ondanks het feit dat het nu heel erg goed gaat met mijn fibromyalgie en lichamelijke klachten, dan nog heb ook ik hier soms mee te ‘dealen’ : ))

Yogabeoefenaars zijn geen watjes, maar juist mensen met karakter! Amen. Uh.. Namasté

Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *